Skip to content

Vloga mladinskih organizacij pri preprečevanju zasvojenosti mladih

Vloga mladinskih organizacij pri preprečevanju zasvojenosti mladih

Vabimo vas na strokovno srečanje ob Svetovnem dnevu zdravja z naslovom Vloga mladinskih organizacij pri preprečevanju zasvojenosti mladih, ki bo potekal 8. aprila 2014 med 9. in 13.30 uro v M Hotelu v Ljubljani. Srečanje organizirata mreži »Preventivna platforma« in »Mreže NVO mladinskega dela« s podporo Mreže MaMa, Mladinskega sveta Slovenije in mladinske zveze Brez izgovora Slovenija.
Srečanje je primarno namenjeno mladinskim delavcem in voditeljem ter članom mladinskih organizacij, ki delujejo ali pa bi radi začeli delovati na področju preventive rabe alkohola, tobaka in prepovedanih drog pri mladostnikih, in vsem ostalim, ki bi se radi podrobneje seznanili s problematiko rabe substanc pri mladostnikih in prispevali k diskusiji o možnih rešitvah.
O problematiki rabe substanc in zasvojenosti pri mladih je v strokovnih krogih v Sloveniji vse več govora, manj pozornosti pa žal temu posvečamo v mladinskih organizacijah. Mladinske organizacije lahko namreč igramo pomembno vlogo pri vzpostavljanju stališč in oblikovanju vedenja na področju zdravega življenjskega sloga med mladimi. Pomembno je, da se tega vpliva začnemo zavedati in stremeti k temu, da bomo postali del rešitve, ne pa bili vedno znova predstavljeni kot del problema.
Udeležba na srečanju je brezplačna, prijave so možne do 5. aprila 2014 na http://goo.gl/VtJz7k